Lemnul… reinterpretat

Lemnul… reinterpretat

Lemnul… reinterpretat

In seria de articole despre stilul rustic, am vorbit despre calitatile lemnului si cred ca merita sa le amintim din nou. Este un material rezistent (a fost folosit la construirea de cladiri, poduri), dar usor de lucrat, modelat. De aceea, a fost intens folosit inca din cele mai vechi timpuri, atat in exteriorul locuintei (transport, vanatoare, lucrul campului), cat si in interior (mobilier, obiecte de uz casnic, decoratiuni). In designul interior i se recunosc meritele deosebite: creeaza un ambient familiar, cald, primitor.

Iubesc lemnul, insa din postura de admirator/clienti/purtator si nu pot decat sa-mi imaginez cum iubesc lemnul cel care au realizat lucrari uimitoare ca cele pe care vi le voi arata in continuare, cei care l-au transformat in… arta.

Accesoriile din lemn pentru femei sunt lucrari deosebite. Inele, coliere, bratari spun o poveste fascinanta despre cum un material robust se transforma intr-un obiect delicat. Ca o metafora a femeii pentru care au fost lucrate: esenta tare, prezenta suava! Model unicat, cu personalitate si caracteristici puternice, ce nu pot fi replicate. Chiar si gentile pot fi din lemn, cu acelasi amestec de soliditate si delicatete. Am avut bucuria sa constat ca si in Romania exista creatori pentru asemenea accesorii cu adevarat exclusiviste, pe care va invit sa le admirati.

2

Imagini: inel lemn si rasina, cercei lemn, colier lemn, ochelari de soare, rucsac GRAV GRAV, geanta Lemnia – Hora, geanta Lemnia – Marina

Nici barbatii nu au fost lasati deoparte. Accesoriile lucrate pentru ei, candva realizate din cu totul alte materiale (metale, textile), au capatat o personalitate aparte: transmite masculinitate, robustete, tarie, unicitate.

3

Imagini: butoni lemn, husa telefon, papion lemn, papion motive traditionale, ceas de mana, port-vizit, ceasuri cu curea de lemn, ochelari de soare

Si obiectele casnice capata un aer deosebit cand sunt realizate din lemn. Indiferent de esenta acestuia, de textura sau culoare, lemnul da un aer de ”confortabil”, de… ”acasa”.

4

 

Imagini: set cani, cana cafea, set vase se servit, vase copii, tablou, vas

Ne intoarcem la doamne pentru piesele de rezistenta. V-ati fi gandit vreodata la lemn ca material pentru obiectele vestimentare? Exista oameni, adevarati artisti inovatori, care s-au gandit. Chiar daca nu sunt potrivite pentru purtat in viata de zi cu zi, sunt fermecatoare. Hrana pentru suflet, incantare pentru ochi!

5

Imagini: corset, corset Stefanie Nieuwenhuys, fusta, rochie IIDA Fashion Remix, rochie Paul Schürch, rochie Yohji Yamamoto, pantofi, palarie, joben

Vizitati galeria Manufacturat.ro pentru a aduce inspiratie in viata dv.!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d blogeri au apreciat: