Program de sustinere pentru tinerii artisti plastici

Program de sustinere pentru tinerii artisti plastici

Program de sustinere pentru tinerii artisti plastici

Institul Bancii Europene pentru Investitii (European Investment Bank – EIB – Institute) anunta lansarea editiei 2017 a programului sau Artists’ Development Programme dedicat artistilor tineri (sub 35 de ani) din domeniul artelor vizuale. Este vorba despre o platforma inovatoare care ofera artistilor selectati:

– rezidenta de 4 saptamani in Luxemburg;

– indrumare din partea unui mentor (din disciplina lor) care-i va indruma catre publicul de arta potrivit – artistul britanic Callum Innes;

– oportunitatea de a crea opere de arta care vor fi incluse in colectii alaturi de cele ale unor artisti mai experimentati.

Programul are doua dimensiuni: una geografica si una tematica. Dimensiunea geografica presupune orientarea catre artisti din tari ale Uniunii Europene care sunt mai putin reprezentate in cadrul colectiei institutului, in vreme ce dimensiunea tematica se adreseaza prioritatilor strategice actuale ale EIB (dezvoltarea sustenabila si actiunea privind schimbarile climatice).

Aplicatia deschisa in acest moment face parte din dimensiunea geografica a programului, iar conditiile de eligibilitate sunt:

  • varsta sub 35 de ani impliniti la data aplicarii,
  • nationalitatea aplicantului sa fie din Croatia, Cipru, Estonia, Italia, Letonia, Malta, Polonia si Romania,
  • cunoasterea limbii engleze.

Instituttul EIB va acoperi costurile de transport catre si din Luxembourg si o bursa in valoare de 100 euro pe zi, asigurand si conditiile de cazare si lucru.

Perioada de desfasurare a programului: luna iunie 2017.

Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 31 ianuarie 2017.

Selectia candidatilor va fi anuntata la mijlocul lunii martie 2017.

Pentru detalii, intrati pe pagina anuntului.