Luxembourg Art Prize – o competitie pentru toti artistii

Luxembourg Art Prize – o competitie pentru toti artistii

Luxembourg Art Prize – o competitie pentru toti artistii

Competitia Luxembourg Art Prize promoveaza artisti profesionisti si amatori din domenii precum: desen, pictura, instalatii, imprimeuri, artele spectacolului, fotografie, arte digitale, sculptura, artele sunetului, video, media mix, arte decorative (textile, sticla, lemn, metal, ceramica, mozaic, hartie). Nu exista limita de varsta, nationalitate sau tara de origine!

Inscrierea in competitie se face prin completarea unui profil on-line pe site-ul dedicat, care sa contina atat date personale de identificare, cat si fotografii ale lucrarilor personale (1-3 lucrari inscrise). Nu se trimit lucrarile in original!

Termenul final pentru inscrierea candidaturilor este 18 iunie 2017 (la miezul noptii). Taxa de participare este de 45 euro.

Artistii finalisti vor participa la o expozitie de grup, pentru acest scop fiindu-le decontate cheltuielile de transport (pentru ei si operele lor) si asigurarea lucrarilor participante. Dintre artistii finalisti va fi ales castigatorul marelui premiu in valoare de 25.000 euro destinati producerii unor noi lucrari si organizarii unei expozitii individuale intr-o galerie internationala de prestigiu, care va oferi artistilui un grad inalt de vizibilitate.

Criteriile pe care comitetul de evaluare le va avea in vedere sunt: originalitatea, stapanirea tehnicii, coerenta, noutatea, prospetimea lucrarii, continuitatea istorica, referintele artistice, istorice, stiintifice sau filozofice, mesajul transmis.

Luxembourg Art Prize este o competitie anuala care isi propune sa decopere talente si sa promoveze artisti mai putin sau deloc cunoscuti in cadrul unor expozitii organizate in spatii profesionale recunoscute international.

Sursa: https://www.luxembourgartprize.com/en/

Inregistrarea artistilor si lucrarilor lor se face aici: https://www.luxembourgartprize.com/en/register-en/