Curatenia de primavara

Curatenia de primavara

Curatenia de primavara

Primavara e anotimpul reinnoirii, renasterii si, gospodareste vorbind, al curateniei. Tot ceea ce s-a adunat peste iarna si ne-a aglomerat spatiul vital e bine sa fie luat acum ”la mana” si curatat, relocat sau eliminat – dupa caz. In felul asta facem loc – spatial, dar si sufleteste – lucrurilor si evenimentelor noi in viata noastra. “Ziua in care Dumnezeu a creat speranta a fost probabil si cea in care a zamislit primavara”. (Bern Williams)

Puneti lucrurile (si sentimentele) in ordine. Se spune ca ordinea din spatiul inconjurator ajuta la stabilirea ordinii si in interior. Cand lucrurile sunt asezate la locul lor, se vad mai bine. In plus, spatiile de depozitare pot deveni ele insele obiecte de decor.

2

Primavara inseamna flori si reconectarea cu natura, cu esenta fiintei noastre. Faceti loc naturii in casa si in viata voastra. Pentru ca… “daca nu ai fost niciodata miscat pana in strafundul sufletului de o floare rasarita primavara, probabil ca sufletul tau nu a cunoscut vreodata inflorirea”. (Audra Foveo)

3

Primavara inseamna culoare, inseamna bucurie, asa ca inconjurati-va de culori pentru a va pastra o stare de bine. Fiecare coltisor al casei traieste in ritm cu voi, asa ca fiti generosi! Raspanditi in casa voastra culoare, aroma si lumina asa cum primavara le raspandeste in natura.

4

Primavara, inima bate mai repede, mai navalnic. Iar inima casei, bucataria, se umple si ea de freamat, de proaspat. Nu doar in frigider si pe masa, dar si in dulapuri, pe pereti, oriunde putem pune un obiect care sa va faca placere, sa va aduca zambetul pe buze chiar si cand va fierb oalele pe foc. “Totul infloreste fara nicio opreliste; daca in locul culorilor ar fi voci, o incredibila vanzolelala s-ar naste in inima noptii.” Rainer Maria Rilke

5

Primavara vine cu sarbatori care ne aduc aproape de familie, de radacini. Pe care le pastram aproape de inima noastra prin obiecte de decor traditionale.

6

Imaginile sunt preluate din galeria Manufacturat.ro.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d blogeri au apreciat: