Arta din piatra

Arta din piatra

Arta din piatra

Echilibrul este o tendinta fundamentala a naturii, iar Michael Grab stie sa demonstreze asta. El este unul din cei 5 profesionisti in “rock balancing” – realizarea de structuri in care pietrele stau in echilibru. Canadianului de 33 de ani i-a venit ideea dintr-un capriciu, in vara anului 2008 si de atunci si-a castigat o reputatie impresionanta realizand lucrari in toata lumea (Suedia, Scotia, Franta, Germania, Italia, Croatia, Ucraina si Canada). Numele proiectului sau este “Gravity Glue” pentru ca doar gravitatia tine structura laolalta. Sculptorul spune ca arta sa necesita rabdare, capacitatea de a rezolva probleme, gandire critica, adaptare, maini sigure si multe alte deprinderi practice. Pasiunea sa creatoare este in acelasi timp si o tehnica meditativa zilnica. Si pentru ca talentul de regula se manifesta in mai multe domenii, tot el realizeaza si fotografiile creatiilor sale.

2

La fel de spactaculoase (cat sa devina artistice) sunt si aranjamentele cu pietre dedicate unor scopuri mai… practice. Aspectul unei gradini sau al unei incaperi se poate schimba total prin includerea pietrelor (de rau) in construirea zidurile, aleilor, salilor de baie, cuptorului exterior sau semineului. Pietrele de rau sunt folosite pentru crearea unui décor rustic, casual, natural.

3

Un material ca piatra, avand o textura dura, aspra si culori neutre poate fi transformat, cu talentul unor artisti precum sirianul Nizar Ali sau italianul Stefano Furlani, in tablouri fascinante. Imaginatia acestora face ca limitarile impuse de materialul de lucru sa fie depasite si realitatea inconjuratoare sa fie redata cu delicatete si expresivitate.

4

Pietrele sunt folosite si pentru obtinerea altor decoratiuni deosebite. Aspectul dur al pietrelor poate fi “imblanzit” prin punerea materialului in slujba unui subiect care exprima delicatete sau utilizarea unor materiale auxiliare, cum ar fi culorile. Compozitiile obtinute au personalitate, veselie, culoare.

9

“Adevaratul semn al inteligentei nu sunt cunostintele, ci imaginatia”, spunea Albert Einstein. Ca sa va convingeti, aruncati o privire in galeria Manufacturat.ro!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d blogeri au apreciat: